Lagere Energiefactuur

Home Lagere Energiefactuur

EVS Beerse, lagere energiefactuur

Klanten vertellen over EVS

Lagere energiefactuur

Het resultaat van de samenwerking tussen Europe Chocolate Company en EVS Energy? Een lagere energiefactuur voor de chocoladeproducent uit Malle.

Europe Chocolate Company is een Belgische onderneming die chocoladeproducten levert aan professionele gebruikers zoals industriële bakkerijen, roomijsfabrikanten en grootwarenhuizen. Omdat directeur Richard Nelemans een lagere energiefactuur wilde en zijn tijd liever aan zijn corebusiness besteedde, koos hij voor een samenwerking met EVS Energy.

Geen tijd om zelf te vergelijken en onderhandelen

Richard Nelemans: “Vroeger kocht ik zelf de energie voor ons bedrijf aan. Maar door de evoluties op de energiemarkt werd het almaar moeilijker om door de bomen het bos te zien. De juiste energiekeuzes voor ons bedrijf maken is héél belangrijk, want wij verbruiken best veel energie. Goede energiecontracten leveren ons dus een aanzienlijke besparing op. Maar om een goede keuze te maken, moet je veel tijd besteden aan analyseren, vergelijken en onderhandelen. En die tijd heb ik niet. Energie aankopen is niet onze corebusiness. Als bij toeval nam An van EVS Energy een vijftal jaar geleden op het juiste moment contact met mij op met de vraag of ze eens mocht langskomen. Het resultaat? Een goede samenwerking én een lagere energiefactuur.”

Van verbruiksanalyse tot prijsonderhandelingen

“De dienstverlening van EVS Energy is uitstekend. Ze ondersteunen ons in elk aspect van onze energieaankoop. Ze analyseren ons energieverbruik en onze huidige contracten, gaan op zoek naar de beste voorwaarden, onderhandelen met leveranciers over de prijs en geven ons advies. En ze doen alles in overleg. Als ze een oplossing hebben, komen ze die voorstellen en tonen ze aan waarom die oplossing het beste is voor je bedrijf. Vroeger ging ik vaak voor langetermijncontracten omdat ik dan voor een lange periode niet met de aankoop van energie bezig hoefde te zijn. Dat was niet de meest voordelige manier van werken. Dankzij de ervaring en expertise van An en haar team vervullen we nu optimaal onze energiebehoefte.”

Slim omgaan met energie

“EVS Energy focust heel sterk op slim omgaan met energie. Ze stellen je niet alleen oplossingen voor om je energieverbruik te verminderen, maar ook om energie terug te winnen. Momenteel bekijken we de haalbaarheid en het rendement om warmte-krachtkoppelingen te maken in ons bedrijf. We zijn nieuwe magazijnen aan het bouwen om zo de interne productie te kunnen verhogen. En ook in dat verhaal speelt het energieadvies van EVS Energy een belangrijke rol.”

Rendabele samenwerking

“Ik ben tevreden over de samenwerking met EVS Energy. Zij ontzorgen mij. Ik kan de aankoop van onze energie volledig loslaten en met een gerust hart aan hen toevertrouwen. En ook niet onbelangrijk: EVS Energy brengt je meer op dan dat ze kosten, want ze verdienen zichzelf dubbel en dik terug.”

Wilt u ook een lagere energiefactuur?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.