Besparen op energiekosten

Home Besparen op energiekosten

EVS Beerse, energiekosten besparen

Klanten vertellen over EVS

Besparen op energiekosten

Steven Regelbrugge, assistant plant manager Liebaert nv, over zijn samenwerking met EVS Energy

Familiebedrijf Liebaert nv is gespecialiseerd in de productie en bewerking van elastisch textiel en geweven band voor hoogwaardige lingerie, kwaliteitsvol badgoed en medische en technische toepassingen. Omdat assistant plant manager en energieverantwoordelijke Steven Regelbrugge wilde besparen op de energiekosten van het bedrijf, nam hij contact op met EVS Energy.

Steven Regelbrugge: “Ons bedrijf verbruikt jaarlijks heel veel gas en elektriciteit. Het is dus belangrijk dat we goede contracten afsluiten met onze energieleveranciers. Vroeger deed ik dat allemaal zelf. Je moet weten dat daar heel veel tijd in kruipt. Je moet je goed voorbereiden en informeren, je verbruik analyseren, alle mogelijkheden onderzoeken en de contracten onderhandelen. En dan ook nog de evoluties op de energiemarkt van kortbij volgen. Door mijn uitgebreide takenpakket werd het almaar moeilijker om daar de nodige tijd voor te vinden. Ik ontmoette Marc van EVS Energy tijdens een opleiding en we raakten aan de praat. Zo ontdekte ik hun specialiteit en aanpak. Ik besloot om hun hulp in te roepen.”

Uitgebreide dienstverlening

“Samenwerken met EVS Energy heeft heel wat voordelen. Hun dienstverlening is bijzonder uitgebreid. Ze kennen de markt door en door. Met hun klantenportefeuille stappen ze naar energieleveranciers toe om betere prijzen te krijgen. En ze controleren heel nauwgezet je facturen. Daarnaast doen ze een gedetailleerde audit van je verbruik. Ze kennen dus je verbruiksprofiel en doen op basis daarvan suggesties om goedkoper in je energie te voorzien of je energiebehoefte te drukken, bijvoorbeeld door de installatie van zonnepanelen of een wkk. Ze kunnen zelfs de installatie voor hun rekening nemen. Zo onderscheiden zij zich van hun concurrenten.”

Snel terugverdiend

“Het resultaat van hun aanpak is dat ze hun fee snel terugverdienen. EVS Energy heeft ons laatste energiecontract onderhandeld en is erin geslaagd om onze prijs met één euro per megawattuur te verlagen. Als je weet dat we ongeveer twintigduizend megawattuur per jaar verbruiken, dan kun je wel uitrekenen dat onze samenwerking een echte win-win is. Daarnaast is de expertise van EVS Energy ook een meerwaarde bij het variabele deel van onze klikcontracten. Zo’n contract geeft je de mogelijkheid om vier keer per jaar de prijs die je betaalt voor je energie vast te klikken voor een bepaalde periode. Zodra er een goed moment is om vast te klikken, krijg ik een seintje van EVS. Dat zorgt niet alleen voor financieel gewin, maar ook voor gemoedsrust.”

Technische kennis

“Bij EVS Energy weten ze waarover ze spreken. Dat merk ik elke keer als ik met hun specialisten praat. Ze hebben veel technische kennis in huis. Ze weten welke formules er zijn en matchen je bedrijf op basis van je energieprofiel met het beste contract. Ik ben dan ook heel tevreden over onze samenwerking.”

Wilt u ook besparen op uw energiekosten?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.